Hlavní obsah

Dzurinda a Mečiar uzavřeli údajně tajnou dohodu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Deník Nový čas zveřejnil ve čtvrtek text údajné tajné dohody mezi premiérem Mikulášem Dzurindou a lídrem opozice Vladimírem Mečiarem o "porozumění a spolupráci". Dokument, který byl redakci deníku doručen anonymně, měl být podepsaný oběma politiky 10. prosince 2003.

Foto: Dana Ehlová

47. setkání sokolníků s mezinárodní účastí bylo na nádvoří renesančního zámku v Opočně zahájeno 9. října.

Článek

Premiérova Slovenská demokratická a křesťanská unie (SDKU) má podle tohoto dokumentu například "vytvářet akceptovatelný obraz Mečiara na domácí, ale především na zahraniční politické scéně s možností vzájemné povolební spolupráce."

SDKU a Mečiarova Lidová strana HZDS se údajně dohodly, že zabezpečí neprůchodnost zákonů o prokazování původu majetku a konfliktů zájmů."

HZDS se mělo zavázat, že nepodpoří odvolání Dzurindovy vládě v parlamentu a nebude organizovat žádnou kampaň před referendem o předčasných volbách (koná se 3. dubna 2004).

Obě strany označily dokument za "nevydařený pamflet", který je má diskreditovat. "Tato kamufláž má poškodit Mečiarovu kandidaturu na prezidenta. Máme podezření, kdo může být autorem této provokace," uvedl šéf Mečiarova volebního týmu Viliam Soboňa. "Je to celé nesmysl. Nad tím se dá pouze pousmát," reagoval mluvčí vlády Martin Maruška.

Reklama

Výběr článků

Načítám