Hlavní obsah

Kyjev se stal terčem ruského raketového útoku, sám přitom na Rusko poslal drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev se v noci na neděli stal terčem ruského raketového útoku, podle ukrajinských úřadů ale protivzdušná obrana všechny rakety zničila. Při útoku nikdo nezemřel ani nebyl zraněn, uvedla agentura Ukrinform. Ministerstvo obrany v Moskvě pak oznámilo, že ruská protivzdušná obrana v noci sestřelila dva ukrajinské drony.

Foto: Profimedia.cz

Kyjev se stal obětí ruského raketového útoku

Článek

„Nepřátelské cíle pohybující se ve směru na Kyjev byly zničeny silami a prostředky protivzdušné obrany. V tuto chvíli nejsou v Kyjevě žádné oběti ani škody,“ uvedl na Telegramu šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko.

Podle něj Rusové na Kyjev vystřelili řízené střely ze strategických letounů Tu-95MS. „Předběžně si myslíme, že byly odpáleny rakety typu X-101/555,“ dodal Popko, na kterého odkazuje agentura Ukrinform.

Bližší podrobnosti o útoku zatím nejsou známy. Varování před útoky platilo po část noci na celém území Ukrajiny. „Zůstaňte v krytech, dokud nebude letecký poplach odvolán,“ apeloval na obyvatele Kyjeva šéf vojenské správy.

Bezpilotní letouny byly zničeny nad pohraničními regiony na jihozápadě Ruska v Brjanské a Kurské oblasti, uvedlo na svém telegramovém kanálu ruské ministerstvo. Kursk leží zhruba 150 kilometrů od hranic s Ukrajinou, Brjanská oblast s Ukrajinou sousedí.

Zprávy o útocích tohoto typu se v posledních týdnech objevují často. Informace znepřátelených stran ale obvykle nelze ve válečných podmínkách bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů. Ukrajina se brání ruskému útoku už více než rok a půl.

Na Ukrajině při srážce letadel zahynuli tři piloti, mezi nimi slavný „Džus“

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám