Hlavní obsah

Drama v Indii: Na dně opuštěného vrtu ležela malá holčička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé ve vesnici Laripali ve východoindickém státě Urísa objevili na dně opuštěného vrtu malou holčičku, podle zveřejněných záběrů šlo o novorozence či mladšího kojence. Následná záchranná akce byla dost komplikovaná, dítě ale nakonec vyvázlo živé a neutrpělo větší zranění.

V Indii zachránili kojence ze šestimetrového vrtuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záchrana malé holčičky ze dna vrtu proběhla 12. prosince. Dítě na sebe upozornilo pláčem místní obyvatele. Na místo byly okamžitě povolány všechny složky záchranného systému, ale největší práci musely vykonat bagry, které odstraňovaly okolní zeminu.

Ještě předtím záchranáři použili kyslíkové lahve, aby se dítě ve stísněném prostoru neudusilo, a také dolů spustili žárovku, která generovala alespoň trochu tepla.

Podle informací agentury AP se na kopání podílely tři bagry, ale kopalo se i ručně. Odstraněna byla hlína do hloubky přibližně šesti metrů. Celá záchranná akce trvala kolem osmi hodin.

Jak se holčička do vrtu dostala, není jasné. Server Hindustan Times zmiňuje podezření, že tam nemluvně mohl někdo hodit úmyslně.

Dívku se nakonec podařilo dostat ven živou. Po vyzvednutí a očištění od hlíny se měla k světu, i tak ale putovala bez prodlení do nemocnice. Lékaři konstatovali že přinejmenším dýchání bylo zcela v normě, ale pochopitelně nařídili ještě další, podrobnější vyšetření.

Čtyřměsíční dítě z Acapulka kvůli hurikánu dva dny nejedlo, nakojila ho policistka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám