Hlavní obsah

Čtyřměsíční dítě z Acapulka kvůli hurikánu dva dny nejedlo, nakojila ho policistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Acapulco

Hurikán Otis způsobil v Mexiku značné materiální škody, ale také způsobil kritické problémy se zásobováním. Když tedy matka z Acapulka nemohla sehnat výživu pro své malé dítě, vložila se do toho policistka, která chlapečka nakojila.

Foto: Javier Verdin, Reuters

Lidé vyklízejí pláže v Acapulcu před příchodem hurikánu Otis

Článek

Mexická policistka Arizbeth Ambrosiová je členkou pátrací a záchranné jednotky v Mexico City a po úderu hurikánu Otis byla i se svým stočlenným týmem vyslána na pomoc do zpustošeného Acapulka.

V neděli právě dokončila svou obchůzku zničeného města, když k ní přistoupila cizí žena a v slzách ji prosila o pomoc s obstaráním kojenecké výživy pro svého čtyřměsíčního syna, který v důsledku řádění hurikánu již dva dny nejedl.

Sama Ambrosiová je však také matka, a tak neváhala, sedla si na schody před místním podnikem a chlapce nakojila. „Když po několika minutách viděla, že je nezletilý spokojen, poděkovala občanka policistce za její podporu a laskavost,“ cituje server Daily Mail ze značně suchého vyjádření místní policejní agentury.

O mnoho lidštější ovšem nebyl ani Pablo Vázquez ze sekretariátu civilní ochrany: „Má můj obdiv za odhodlání a laskavost ve službě u mexické policie.“

Zásobování v postižených oblastech vázne nejen kvůli škodám, které způsobil samotný hurikán Otis, ale situaci neulehčuje ani rabování obchodů. V oblasti je tedy také 15 tisíc vojáků, kteří mají z rozkazu mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora mimo jiné za úkol dalšímu rabování zabránit.

Orangutaní máma neuměla kojit, naučila ji to ošetřovatelka s vlastním dítětem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám