Hlavní obsah

Dobrodružství skončilo hororem. Žena v Itálii vyklouzla z bezpečnostních popruhů a zřítila se ze skluzové lanovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělo to být nezapomenutelné dobrodružství, které ale skončilo tragédií. Jedenačtyřicetileté Ghizlane Moutahirové se stal osudným lanový skluz v údolí Bitto. Žena zřejmě vyklouzla z bezpečnostního postroje a zřítila se z dvacetimetrové výšky, píše web merkur.de.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála v neděli odpoledne. Moutahirová vyrazila do zážitkového parku Fly Emotion v Alpi Orobie v Bemě spolu se svými dvěma neteřemi. „Let“ nad údolím si objednaly všechny tři. Dívky ho absolvovaly před svou tetou a její dobrodružství se rozhodly natočit na mobily, píše web merkur.de.

Moutahirová se blížila ke konci kilometr a půl dlouhého skluzu, když se začala „vzpírat“ a pak z postroje vyklouzla a zřítila se z výšky 20 metrů. Záchranáři, kteří okamžitě dorazili na místo, už pouze mohli konstatovat smrt. Policie případ vyšetřuje jako „usmrcení z nedbalosti neznámými osobami“. Kontroluje se proto bezpečnostní vybavení.

V Rakousku se zřítila kabina lanovky. Všichni zevnitř jsou těžce zranění

Evropa

„Vyšetřování se bude zabývat tím, zda byla žena správně upevněna do bezpečnostních popruhů a řádně připevněna ke kolébce skluzové lanovky,“ uvedl zdroj blízký policejnímu vyšetřování. „Budou se kontrolovat záznamy o údržbě, celá konstrukce, aby se jistilo, zda se dodržovaly bezpečnostní předpisy.“

Současně se zkoumají pásy použité k zajištění ženy, které měly být dvakrát omotané kolem ramen a nohou. Když byla žena nalezena, měla je pouze na horní části těla, píše web deníku Daily Mail.

Vyšetřovatelé prověřují záběry, které pořídily její neteře. Svědci tvrdí, že Moutahirová několik sekund visela ve svislé poloze, než se zřítila. První výsledky vyšetřování odhalily, že žena „zastavila“ těsně před koncem lanového skluzu, „začala se vzpírat“ a pak jí „vyklouzly nohy“, uvedl policejní mluvčí. „Ztratila rovnováhu, vypadla z postroje a zřítila se z výšky asi 20 metrů. Na místě byla mrtvá,“ sdělil dále.

Německo plánuje pro svá města MHD jihoamerického typu

Cestování

Vyšetřovatelé se domnívají, že možná měla „záchvat paniky nebo nějaký jiný zdravotní problém. Čeká se proto na výsledky pitvy.“

Moutahirová žila v nedalekém Sant'Angelo Lodigiano. Byla vdaná, ale bezdětná. Na výlet vyrazila se svou širší rodinou. Doma zůstal pouze její manžel, který měl zdravotní problémy.

Atrakce je v provozu od roku 2011. Jízda na skluzové lanovce z Albareda do Bemy údolím Bitto je dlouhá asi 1500 metrů. Maximální výška nad zemí je 234 metrů. Na laně mohou dobrodruzi dosáhnout rychlosti téměř 120 km/h.

V Turecku se zřítila lanovka. Lidé strávili v kabinách nad propastí 23 hodin

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám