Hlavní obsah

V Rakousku se zřítila kabina lanovky. Všichni zevnitř jsou těžce zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oetz
Aktualizováno

V tyrolské lyžařské oblasti Hochoetz v údolí Ötztal se zřítila kabina lanovky. Podle agentury APA utrpěli těžká zranění všichni čtyři lidé, kteří byli uvnitř. Neštěstí podle rakouských médií zřejmě způsobil strom, který spadl na závěsné ocelové lano. Technická závada byla podle webu listu Kleine Zeitung předběžně vyloučena.

Foto: Profimedia.cz

Kabinové lanovky v rakouských Alpách. Ilustrační foto

Článek

Při neštěstí utrpěla zranění skupina dánských turistů, napsal později web Tiroler Tageszeitung. Šlo o členy jedné rodiny, dva bratry ve věku 49 a 46 let a syna (19) a dceru (20) staršího z nich. Starší z mužů je podle zdravotníků v kritickém stavu.

K tragédii došlo po desáté hodině dopoledne, strom se podle Kleine Zeitung zřítil na lanovou dráhu vedoucí z obce Oetz.

Později odpoledne podle listu Kurier vyšlo najevo, že lehčí zranění utrpěl také německý manželský pár, který cestoval v kabině před tou, jež se zřítila z výšky zhruba sedm metrů. Jde o 62letého muže a jeho 58letou manželku.

Těžce zraněné přepravili záchranáři do nemocnice vrtulníkem, zbylé cestující z ostatních kabin se už podařilo dostat na horský hřeben nebo zpět do údolí, napsal web rakouského listu Der Standard s tím, že provoz lanovky byl zastaven.

Při pádu laviny v rakouských Alpách zemřel Slovák, další utrpěl zranění

Evropa

Pod lavinou v Rakousku zahynul český lyžař

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám