Hlavní obsah

Do Pákistánu odlétá druhý český traumatým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do Pákistánu postiženého zemětřesením odcestoval v úterý večer další český záchranný tým. Míří do poničeného severopákistánského města Rawala Kot, kde už jeden český tým působí. Doplní ho a částečně prostřídá.

Článek

Nová skupina se skládá ze 2 lékařů a 7 záchranářů Ministerstva vnitra. Letadlo tentokrát veze i několik tun zásilek s humanitární pomocí, především zdravotnický materiál, hygienické potřeby, léky, vyhřívané vojenské stany, teplé oděvy, ale také úpravny vody, nářadí, trvanlivé potraviny a pohonné hmoty.

"Vezeme s sebou i bednu bonbónů  a bednu  plyšových hraček pro místní děti, aby lépe snášely útrapy,"  sdělil před odletem velitel záchranné jednotky Oldřich Klegr.

Do Prahy se z Rawala Kotu vrátí armádním speciálem sedm českých záchranářů a lékařů. Vrtulník je už dopravil do Islamabádu

Za pět dnů čeští lékaři a zdravotníci ošetřili  více než 100 pacientů a provedli i operace kýly či tříštivé zlomeniny.

Česká polní nemocnice je jediným fungujícím zdravotnickým zařízením v oblasti, která leží zhruba 70 km od Islamabádu. 

V úterý ve středočeské obce Hředly u Zdic odjíždí na německou leteckou základu Ramstein konvoj kamiónů naložený téměř 13 tunami materiálu, mezi nimiž je 1000 kusů spacáků, zdravotnické přikrývky, léky a prostředky na úpravu vody, tablety na čištění vody. Z Německa bude pomoc dopravena leteckým mostem NATO do Pákistánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám