Hlavní obsah

Deset lidí zahynulo při explozi v Bagdádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Výbuch bomby v úterý ráno v Bagdádu si podle iráckých policejních zdrojů vyžádal deset obětí. Zraněno bylo dalších 40 lidí. Nálož byla nastražena v automobilu. Před kontrolním stanovištěm u vjezdu do Zelené zóny, kde sídlí prozatímní vláda, poblíž amerického a britského velvyslanectví, ji odpálil zřejmě sebevražedný atentátník.

Foto: Bobby Long

Bobby Long je charizmatický mladík

Článek

Reportér BBC Peter Greste uvedl, že v 9:15 místního času (6:15 SELČ) explodovalo auto se 450 kilogramy výbušniny, která bylo od něj vzdálené 50 metrů. Trosky a střepiny se rozprskly do okolí. Strážní v panice zahájili bezhlavou palbu. U vchodu v danou chvíli čekali jak úředníci, tak pracovníci úklidových služeb a novináři i lidé hledající práci.

Reportér BBC nepotvrdil, zda šlo sebevražedný útok, ale viděl, jak z místa atentátu odnášejí čtyři těla obětí. 

Dané místo je častým terčem podobných útoků, které si vyžádaly desítky obětí. Útočníci tvrdí, že zabíjejí zrádce. V květnu se podařilo takto zabít úřadujícího předsedu irácké prozatímní vlády. Jde o první podobný útok od oficiálního předání vlády do iráckých rukou koncem června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám