Hlavní obsah

Clintonová přirovnala Bushe k satirické figurce

Novinky, ČTK, The Aspen Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ASPEN

Tvrdé kritice podrobila v neděli večer místního času prezidenta Spojených států George W. Bushe senátorka Hillary Clintonová. Přirovnala jej mimo jiné k figurce ze satirického magazínu Mad. Současný prezident Spojených států podle ní poškozuje americkou ekonomiku a zvýhodňuje bohaté.

Článek

Clintonová kritice podrobila i nedostatečné financování vědy a výzkumu, i nedostatečné vyzbrojení vojáků v Iráku potřebnými zbraněmi. Bush podle ní ohrožuje spokojený život střední třídy. Její zástupci platí čím dál více za lékařské ošetření, vzdělání svých dětí a žijí v obavách, jak bude vypadat jejich důchod.   

"Někdy mám pocit, že v Bílém domě vládne Alfred E. Neuman," řekla s odvoláním na v USA značně populární pihovatou postavičku z magazínu. Postoje prezidenta Bushe k vážným problémům země je totiž podle Clintonové možné charakterizovat Neumanovou typickou frází: Cože, já že bych se bál?

K situaci v Iráku řekla, že tamní válka je součástí dlouhého boje proti terorismu a USA tam musí zůstat, dokud nebudou Iráčané schopni sami udržovat klid v zemi. Misi označila za jednu z forem boje proti terorismu. "Nebezpečí terorismu je blízko, je součástí našeho každodenního života," řekla Clintonová. Doplnila, že lidé na celém světě nyní obdivují sílu Britů.  

K prezidentským volbám v roce 2008 se Clintonová, která bývá často uváděna jako možná kandidátka demokratů, nevyjádřila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám