Hlavní obsah

Chlapec spadl z devátého patra. Neuhlídala ho matčina zaměstnavatelka

Novinky, tcs

V úterý zemřel v brazilském městě Recife pětiletý chlapec Miguel da Silva. Spadl z balkonu v devátém patře v prominentní čtvrti São José. Hlídat chlapce měla zaměstnavatelka chlapcovy matky. Okolnosti jeho smrti vyhnaly do ulic protestující proti sociální a rasové nerovnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty po pádu chlapce v brazilském městě Recife Video: Reuters

 
Článek

Chlapcova matka Mirtes Renataová pracovala jako služka Sari Corte Realové, která s manželem vlastní luxusní byt v pátém patře budovy přezdívané „Dvojčata“. V osudný den odešla venčit psy své zaměstnavatelky a chlapce hlídala právě Realová.

Podle záznamů z bezpečnostních kamer chtěl chlapec za svou matkou. Pokoušel se dostat do výtahu, kterým se jezdí přímo do luxusního bytu. Poprvé ho Realová do výtahu nepustila, napodruhé ho však už nechala odjet bez povšimnutí.

Malý Miguel se v budově ztratil a dostal se na balkon v devátém patře. Tam se podle policie vyšplhal na potrubí klimatizace, odkud následně spadl. Po pádu z výšky 35 metrů byl na místě mrtev. Miguel zřejmě zahlédl svou matku, protože svědkové tragického pádu uvedli, že chlapec na balkoně křičel její jméno.

Policie obvinila Realovou ze zabití z nedbalosti a zatkla. Záhy na to byla žena starosty nedalekého městečka propuštěna na kauci. „Měla povinnost se o dítě postarat,“ uvedla policie.

Matka dala výpověď

Smrt chlapce vyvolala v Recife, hlavním městě brazilského státu Pernambuco, protesty, kterých se v pátek zúčastnilo navzdory pandemii koronaviru přes 700 lidí. Po pochodu městem se dav shromáždil před budovou, ze které chlapec spadl.

Dítě hodila z okna a pak skočila za ním, soud ji poslal na 17,5 roku za mříže

Krimi

Podle protestujících byla smrt chlapce ukázkou sociální a rasové nerovnosti, která v Brazílie panuje. Protest byl pokojný a policie zasahovat nemusela.

Matka zemřelého chlapce dala okamžitě po tragédii výpověď, jakmile zhlédla záznamy z kamer. „Svěřovala mně a mé matce své děti. V okamžiku, kdy jsem svěřila své dítě jí, neměla bohužel dost trpělivosti se o něj postarat,“ uvedla Renataová.

„Nepopírám, že byl Miguel tvrdohlavý a chtěl vždycky všechno, ale bylo to jen dítě,“ uzavřela nešťastná matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám