Hlavní obsah

Čeští záchranáři budou v Turecku pátrat po turistovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skupina šesti záchranářů Horské služby ČR, oblast Krkonoše, v pátek odletěla do Turecka. Horští záchranáři budou v oblasti Bodrumského poloostrova pátrat po pohřešovaném devětapadesátiletém českém turistovi. Novinky o tom v neděli informovalo tiskové oddělení Horské služby ČR.

Článek

"Tento muž je nezvěstný od 2.července. Ztratil se v okolí horské vesnice Ortakent. Akci zorganizovala manželka pohřešovaného poté, co pátrací akce turecké armády a policie byla neúspěšná," uvedl Jiří Brožek, náčelník Horské služby ČR.

"Členové horské služby se akce zúčastňují v rámci svého volna společně s dalšími dobrovolníky. Celou záchrannou akci financuje sama manželka pohřešovaného, která zároveň přímo na místě pátrání osobně zprostředkovává servis pátracím skupinám," doplnil Brožek.

Do akce se opět zapojí i turečtí policisté. "Místní policie přislíbila aktivní spolupráci nejen při poskytování informací, ale také při koordinaci pátrání a vlastním nasazení policistů do pátracích týmů," uvedl Brožek.

"Včera proběhla na místě první schůzka jednotlivých týmů a spolupráce s místními úřady i záchranáři funguje bez problémů. S ohledem na velmi vysoké teploty začíná pátrání vždy časně ráno, dokud jsou klimatické podmínky snesitelné," dodal.

Výběr článků

Načítám