Hlavní obsah

Česká au-pair dostala v USA podmínku za facku batoleti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STAMFORD

Soud ve Stamfordu v americkém státě Connectitut odsoudil ve čtvrtek šestadvacetiletou Češku k 18 měsíčnímu vězení s tříletou podmínkou. Pracovala jako au-pair a uhodila sedmiměsíční batole. K činu se přiznala. Po propuštění z vazby, kde strávila čtyři měsíce, jí hrozí deportace do České republiky, neboť v USA žila a pracovala bez povolení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z vazby bude propuštěna do 48 hodin. Okamžitě však může být znovu zadržena imigrační službou, neboť není v zemi legálně.

Rozsudek ji také nařídil psychiatrické léčení a zakázal jí práci s dětmi mladšími 12 let. Nesmí se rovněž setkat s poškozeným dítětem a jeho rodinou.

Pohlavek na videu

Rodina ve městě Stamford si šestadvacetiletou Češku najala na hlídání dětí. Poté, co rodiče zjistili u dětí změnu chování, nainstalovali v bytě tajně kameru. Na videozáznamu pak viděli, že au-pair surově třásla s malým chlapcem a uhodila ho do tváře, řekla matka. Dívce ihned dali výpověď a čin po několika dnech ohlásili policii. Ta ji 24. května zatkla. Soud na ni uvalil vazbu.

Plačící Češka svoji vinu před soudem uznala a za své chování se omluvila. Zpravodaji ČTK řekla, že dítě netýrala, jak tvrdila obžaloba, ale chlapci ve stavu vypětí dala pohlavek.

"Měla jsem starosti s přítelem, bolela mě hlava. Neměla jsem jít do práce, ale věděla jsem, že všichni budou kvůli mě muset změnit plány. Malý pak celý den plakal, starší chlapec zlobil s kamarádem, všude byl hrozný zmatek, a tak jsem mu dala pohlavek do tváře."

Případu věnovala v květnu velkou pozornost místní média, která kauzu líčila jako bezpříkladné týrání malého dítěte. Uvádělo se také, že by mohla dostat trest vězení v délce až 12 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám