Hlavní obsah

Černá série na Slovensku pokračuje. Boural řidič s 4,73 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V obci Rovinka u Bratislavy způsobil v neděli večer havárii 29letý řidič, kterému bylo změřeno téměř pět promile alkoholu v krvi, uvedla slovenská policie. Řidič pod vlivem nezvládl řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Foto: Policie SR, Bez zdroje

Řidiči bylo po nehodě změřeno téměř pět promile alkoholu v krvi

Článek

„Policisté po příjezdu na místo nehody podrobili řidiče dechové zkoušce. Ta ukázala 4,73 promile, což je z medicinského hlediska stav smrtelné otravy alkoholem,“ konstatovala policie.

Při nehodě nedošlo ke zranění osob, řidič byl okamžitě zadržen a eskortován na policejní oddělení.

„Bylo zahájeno trestní řízení ve věci ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž by umístěn do cely předběžného zadržení a věc se realizuje v tzv. superrychlém jednání,“ dodala policie.

Série nehod v opilosti

Na sérii havárií způsobených opilými řidiči reaguje slovenská policie dopravně-bezpečnostní akcí s názvem Radar.

„Policisté dopravní, pořádkové a železniční policie se zaměří především na alkohol, rychlost a způsob jízdy. Akce Radar potrvá až do konce měsíce,“ zdůraznila slovenská policie.

Černou sérii na slovenských silnicích odstartoval 60letý řidič, který 2. října v Bratislavě ve velké rychlosti vletěl do zastávky plné lidí. Zemřelo pět mladých osob a další byly zraněny. Policisté muži naměřili 1,6 promile.

Opilý řidič v Bratislavě smetl chodkyni čekající na zelenou

Zahraniční

Ve středu ve městě Čadca na severu země vjel opilý řidič na chodník, kde srazil matku se dvěma dětmi. Žena s dětmi skončila v nemocnici, 47letý muž nadýchal 1,79 promile.

V pátek v Bratislavě narazil opilý 40letý řidič BMW do chodkyně, která čekala u semaforu. Podle zveřejněného videa měla velké štěstí, že nehodu přežila. Řidiči po nehodě naměřili 1,25 promile.

V sobotu pak v Bratislavě strážci zákona naměřili 1,08 promile 53letému řidiči trolejbusu. Další řidič pak narazil do sloupu veřejného osvětlení a nadýchal 2,04 promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám