Hlavní obsah

Čech od mistra hororů žádal peníze a vyvěšení vlajky ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGOR

"Na svém domě byste mohl vyvěsit českou vlajku," napsal nedávno elektronickou poštou spisovateli bestsellerů Stephenu Kingovi Čech Břetislav Bureš, který byl pro obtěžování slavného muže začátkem tohoto týdne zatčen. Jako jediný důvod pro svůj prazvláštní požadavek ve vzkazu uvedl, že kolem Kingova domu občas jezdí autem.

Foto: Alex Žďánských

Trojice umělců.

Článek

Americký zpravodajský servis Concord Monitor (CM) ve čtvrtek zveřejnil i další svérázné Burešovy e-maily Kingovi. "Pomozte mi, prosím, drahý Kingu!" napsal například Čech, jenž se netají chudobou.

"Zmínil jsem se o tom, že kempuji ve svém malém autě kolem Bangoru a čekám bez dolaru v kapse? Ne? To jsem hlupák! Potřebuji sprchu a postel! Tak mě, prosím, nechte vstoupit," citoval CM ze vzkazů.

Policie zatkla Čecha v neděli u Kingova domu. Chtěl prý vidět Stephena Kinga a tvrdil, že je to v zájmu "národní bezpečnosti".

Bureš tvrdí, že je nevinný a nikoho prý neobtěžoval. Státní zastupitelství mu však neuvěřilo a označilo jeho chování za nevhodné. Svérázný "fanoušek" bude v nejbližších dnech deportován z USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám