Hlavní obsah

Čech bude vyhoštěn z USA za obtěžování mistra hororů Kinga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGOR

Americká policie zatkla Čecha, který obtěžoval spisovatele Stephena Kinga. Břetislav Bureš (38), jenž slavnému autorovi hororů údajně také vyhrožoval, bude z rozhodnutí soudu ze Spojených států brzy vyhoštěn. Oznámila to ve středu americká tisková agentura AP.

Foto: Soňa Hanzalová

Z koncertu na milotickém zámku - Krumlovský orchestr bez dirigenta

Článek

Bureš byl zadržen v neděli před Kingovým domem. Podle vyšetřovatelů zanechával český občan v minulých dnech Kingovi v poštovní schránce zvláštní knihy a vzkazy.

Obtěžoval paní Kingovou

Bureš se navíc urputně dožadoval schůzky se svým idolem. Naposledy s tímto cílem v sobotu kontaktoval Kingovu ženu Tabithu, která právě venčila psa. Požádal ji o zprostředkování setkání se spisovatelem, a to "v zájmu národní bezpečnosti".

Oslovená tehdy utekla. Když ale spatřila Bureše před domem i následující den, neváhala a podělila se o noční zážitek s manželem. Ten za Burešem vyšel kolem poledne na ulici.

Vytrvalý Čech však chtěl "tajné věci" projednat přímo v domě manželů, což autor hororů odmítl - urychleně se vrátil do domu, kde vyndal ze zásuvky zbraň a zavolal policii.

Bude vyhoštěn z USA

Bureš se z obtěžování spisovatele zodpovídal u soudu v pondělí. Uvedl, že pracuje jako tesař v městě Georgia a v Maine je na dovolené.

Soud mu chtěl za "obtěžování slavné osoby" udělit pokutu, a to ve výši 500 dolarů (asi 15 tis. Kč). Bureš však zaplatit odmítl, neboť "měl v hotovosti jen 1,75 dolaru (přes 50 Kč)". Z rozhodnutí úřadů bude proto v nejbližších dnech ze země vyhoštěn.

Spisovatel byl podobně obtěžován již v minulosti. V roce 1991 do jeho domu pronikl psychicky narušený muž, který paní Kingové vyhrožoval zabitím. Pachatel Erik Keene tehdy tvrdil, že mu slavný autor hororů ukradl literární zápletku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám