Hlavní obsah

Čech obviněný ve Švédsku z vraždy známé před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UPPSALA

Soud ve Švédské Uppsale v pátek uvalil vazbu na 28letého Čecha pro jeho důvodné podezření z vraždy 24leté české studentky v Uppsale. Na podezřelého platil dosud zatykač, vydaný ve Švédsku v době jeho nepřítomnosti. Žaloba proti muži by měla být podle rozhodnutí soudu podána do 9. ledna 2004.

Foto: Zdeňka Kalová

Slavnostně vyzdobená jídelna

Článek

Soudní řízení dnes trvalo asi dvě hodiny. Podezřelý mladík během této doby například odmítl bez udání důvodu odpovědět na dotaz, jaký byl jeho vztah k zavražděné.

Tvrdil také, že po první dva dny svého "zmizení", tj. po vraždě dívky, pobýval v lese. Potom se prý na čas do Uppsaly vrátil, aby z univerzitní studovny poslal dopis elektronickou poštou.

Následně si koupil jízdenku na vlak a odjel ze Švédska do Dánska a poté do Nizozemska, kde byl po vydání mezinárodního zatykače 6. května letošního roku zadržen. Vydán byl ale nakonec až v pondělí tohoto týdne.

Jediný podezřelý

Tělo mrtvé české dívky bylo na studentských kolejích v Uppsale nalezeno 15. dubna letošního roku, zavražděna byla však pravděpodobně již o tři dny dříve. Oběť objevil její přítel, který za ní na sever Evropy přijel strávit Velikonoce.

Podezřelý byl prokazatelně úplně posledním, kdo viděl zavražděnou studentku naživu, a některé technické důkazy jej navíc váží k místu činu. Český student však jakoukoli vinu na vraždě popírá. Nikdo jiný v případu podezřelý není.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám