Hlavní obsah

Britové zařadili ČR mezi nejnebezpečnější destinace

Novinky, BBC, lab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Největšímu nebezpečí okradení se britští turisté vystavují při návštěvě České republiky. K tomuto závěru dospěla studie britské pojišťovny Norwich Union Travel Insurance, která na základě stížností klientů analyzovala nejméně bezpečné prázdninové destinace pro britské cestovatele za minulý rok.

Článek

Seznam zemí z celého světa, ve kterých si Britové musejí dávat největší pozor, vede Thajsko. Turistům tam podle studie hrozí hlavně dopravní nehody a otrava jídlem.

Násilností a přepadení se turisté mohou velmi často dočkat v jižní Africe, zatímco nebezpečí uštknutí nebo pokousání hmyzem jim hrozí především v Karibiku.

Nejbezpečněji je prý v Irsku

Naproti tomu k nejbezpečnějším destinacím řadí Norwich Union na první místo Irsko, kterému dýchá na záda Belgie, dále Holandsko, Německo a Francie.

"Cílem našeho průzkumu rozhodně není vystrašit turisty, kteří jsou natěšeni na letní dovolenou. Chceme je upozornit na to, co se jim může přihodit, když jsou daleko od domova," uvedla obchodní manažérka Norwich Unionu Dawn McMullanová. "Lidé si musí uvědomit, že je potřeba se na cestování trochu připravit,"dodala.

Studii vypracovali analytici pojišťovny na základě 60 tisíc požadavků klientů na úhradu škody v roce 2005.

Reklama

Související články

Policie zadržela kapsáře z MHD

Kriminalisté z Oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování - Praha 1 v pátek zadrželi dva cizince podezřelé ze spáchání trestného činu...

Výběr článků

Načítám