Hlavní obsah

Bosch postaví na východním Slovensku továrnu na elektromotory pro kola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá společnost Bosch postaví v Prešovském kraji na východním Slovensku továrnu na výrobu elektromotorů pro kola. Slovenský ministr hospodářství Richard Sulík ve středu potvrdil, že továrna zaměstná asi 4000 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Závod vyroste v průmyslovém parku Záborské u Prešova. „V této lokalitě byl zastaven převod pozemků, aby se mohly vykupovat pro průmyslový park,“ řekl Sulík po zasedání slovenské vlády.

Bosch podle Sulíka předloží v září žádost o investiční pomoc. Ta by měla představovat 37 milionů eur (přes 911 milionů korun).

„Regionální rozdíly je potřeba snižovat. Východ země se vylidňuje a já mám velkou radost, že jsme dokázali východu pomoci. Práce musí jít za lidmi,“ uvedl Sulík.

Elektrokola jsou stále populárnější

AutoMoto

V krátké době jde o další ohlášenou investici na východě Slovenska, kde životní úroveň zaostává za západní části země. Na začátku července švédská automobilka Volvo Cars oznámila, že u Košic postaví závod na výrobu elektrických aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám