Hlavní obsah

Boeingu se utrhla při přistání část podvozku

Nákladní Boeing 747-400F lucemburské společnosti Cargolux musel v neděli večer nouzově přistát na letišti v Lucemburku při druhém incidentu této cargo aerolinky za poslední měsíc. Videozáznam z přistání zachytil, jak se stroji utrhla část podvozku s koly, která začala poskakovat po ranveji.

Boeingu se při nouzovém přistání v Lucembursku utrhl podvozekVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Let CV6857 do Chicaga odstartoval z letiště Findel kolem 18:00, avšak letadlo bylo nuceno se vrátit poté, co se mu po startu nepodařilo zasunout pravý podvozek, potvrdila podle listu Luxembourg Times společnost Cargolux v tiskové zprávě.

„Stroj takřka hodinu kroužil nad letištěm, aby snížil hmotnost, a pak šel na přistání. Mezitím se na ranveji přichystali do akce záchranné týmy a hasiči.

Při manévru se podvozek od 21 let starého letadla s registračním označením LX-OCV odtrhl, pilotům se nicméně podařilo zdárně zastavit na vzletové a přistávací dráze, nikdo neutrpěl žádné zranění.

Dráhu poté museli na několik hodin uzavřít, protože personál odklízel trosky. Mnoho letů tak nabralo zpoždění. Některé stroje nemohly přistát na letišti Findel a byly přesměrovány na jiná letiště, například do Bruselu. Cestující se do Lucemburku dostali náhradním autobusem.

Dva přechozí incidenty

Minulý měsíc muselo jiné letadlo společnosti Cargolux přerušit přistání poté, co jeden z jeho motorů narazil do dráhy. Se strojem aerolinií Luxair se pilotům podařilo úspěšně dosednout na ranvej, i když do jeho motoru vlétl pták.

Boeing v USA přistál s hořícím motorem

Amerika

Reklama

Související témata:

Související články

Boeing v USA přistál s hořícím motorem

Dramatické okamžiky na palubě dopravního Boeingu 737 zažili cestujících letu American Airlines 1958. Krátce po startu z letiště v americkém Columbusu se...

Výběr článků

Načítám