Hlavní obsah

Ženu, která se v Mosulu odpálila i s dítětem, vyfotografovali těsně před výbuchem

Kameraman irácké televize Al-Mawsleya pořídil záběry ženy, která držela v náručí dítě a odpálila výbušninu v tašce, krátce předtím, než k výbuchu došlo. Při něm zahynula ona i dítě a několik lidí bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Škody po bojích v MosuluVideo: Reuters

 
Článek

Fotografie se na Twitteru objevily o víkendu, datum jejich pořízení není jasné. Je na nich vidět žena v šátku, která v jedné ruce nese dítě a ve druhé tašku. Při bližším pohledu je vidět i drát, který vede od ženiny ruky k tašce.

Podle serveru Timesofisrael.com se žena nejdříve přiblížila ke skupině iráckých vojáků, přitom prošla kolem kameramana televize. V tu chvíli se pokusila nálož aktivovat, ale pokus selhal. Podařilo se jí to, až když prošla o kus dále. Výbuch tak usmrtil pouze ji a dítě, několik lidí poranil.

Zprávy o tom, že zoufalí velitelé Islámského státu posílají do bojů i sebevražedné atentátnice, se objevily před několika dny. Dvě z nich se odpálily v pondělí u hlavní mešity. [celá zpráva]

Foto: Alaa Al-marjani, Reuters

Příslušníci pohotovostní jednotky v Mosulu oslavují vítězství nad Islámským státem

V neděli Irák oznámil vítězství nad radikály z IS. Džihádisté však stále drží poslední metry území své někdejší největší irácké bašty. Boje mohou ještě trvat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám