Hlavní obsah

Z Eiffelovky bude minaret, plánoval Hamás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda během operace v Pásmu Gazy objevila dokumenty, které ukazují další záměry teroristů z Hamásu. Podle listu The Jerusalem Post jeden z nich představuje, jak Hamás nakreslil, že by se z pařížské Eiffelovy věže měl stát minaret.

Foto: IDF SPOKESPERSON'S UNIT

Detail plakátu s Eiffelovou věží přestavěnou na minaret

Článek

Izraelci mezi dokumenty, které našli v jednom z domů v Šajdžáje v Pásmu Gazy, objevili také plakát zobrazující slavnou pařížskou pamětihodnost se špičkou přebudovanou na minaret. Na plakátu je podle The Jerusalem Post rovněž popis, který vysvětluje, jak se „Hamás dostane do každého domova a do každé budovy“.

Vojáci z brigády Jiftach, kteří dokumenty nalezli, je předali jako „pozornost“ izraelskému prezidentu Jicchaku Herzogovi. Šlo o záložníky, kteří se setkali s prezidentem a jeho manželkou Míkal v souvislosti s návratem z bojů v Gaze a přípravou na odchod z armády do civilního života.

Foto: Profimedia.cz

Eiffelova věž. Ilustrační foto

Brigáda Jiftach v rámci izraelské ofenzivy v Pásmu Gazy zahájené po říjnovém vpádu Hamásu na území Izraele, kde teroristé zavraždili 1200 lidí a dalších 240 odvlekli jako rukojmí, operuje ve čtvrti Issa v západní části města Gaza a v uprchlickém táboře Šajdžája. Podle The Jerusalem Post se zaměřuje na podzemní tunely a další teroristickou infrastrukturu v těchto čtvrtích.

Foto: IDF SPOKESPERSON'S UNIT

Izraelský prezident Jicchak Herzog přebírá plakát s Eiffelovou věží zobrazenou jako minaret, který mu věnovali vojáci z brigády Jiftach

Dokumenty z uprchlického tábora nejsou zdaleka první nálezem z „dílny“ teroristů . Hned na počátku bojů s Hamásem loni v říjnu našli příslušníci izraelských bezpečnostních sil u zabitých teroristů osmistránkový manuál s podrobným popisem, jak si počínat při vpádu a jak třídit rukojmí. Instrukce v něm byly rozděleny do několika kapitol. Teroristům doporučovaly vyvolat co největší chaos, problémová rukojmí, která by se chtěla bránit, rovnou zastřelit a zbývající použít jako lidské štíty.

Hamás by mohl kývnout na dohodu o rukojmích, obdrží-li záruky o příměří

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám