Hlavní obsah

V Iráku se srazila dvě americká letadla, čtyři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD
Aktualizováno

Dvě americká vojenská letadla se v pondělí brzy ráno srazila ve vzduchu nad severním Irákem. Při nehodě zahynuli čtyři vojáci, uvedlo americké velení, které citovala tisková agentura Reuters. Typy strojů nebyly specifikovány. Podle iráckých zdrojů se ale u Kirkúku srazily dvě helikoptéry.

Foto: Thaier al-Sudani, Reuters

Irácký voják hlídkuje na bagdádském vojenském letišti. Ilustrační foto.

Článek

"Čtyři koaliční vojáci zahynuli, když na severu Iráku spadla v 2:15 dvě letadla,“ uvedl mluvčí amerických sil major Jose Lopez. "Příčina nehody je neznámá a vyšetřuje se,“ dodal.

Letecké nehody jsou v Iráku stále časté, i když už nebývají letadla a vrtulníky zasaženy palbou vzbouřenců. Na vině je hustý letecký provoz, zejména vojenský, i klimatické podmínky.

V listopadu zahynulo sedm lidí na palubě nákladního letadla s civilní imatrikulací. V srpnu havaroval na jihu Iráku transportní vojenský vrtulník CH-47 Chinook. Zahynulo sedm vojáků. V říjnu, když se při přistávání na severu Bagdádu srazily dva americké vrtulníky, zemřel jeden voják.

Reklama

Výběr článků

Načítám