Hlavní obsah

V Gaze popravili tři Palestince, jednoho za kolaboraci s Izraelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza

V Gaze byli v sobotu ráno popraveni tři Palestinci. Jednoho hnutí Hamás oběsilo za kolaboraci s Izraelem, další dva dostali oprátku za "vražedné spiknutí". O exekuci podle agentury AFP informovalo ministerstvo vnitra Hamásu.

Foto: Profimedia.cz

Bojovníci Hamásu

Článek

Všichni tři muži byli oběšeni v "bezpečnostním centru" v Gaze, sdělil Hamás bez dalších podrobností. Totožnost odsouzených nezveřejnil. V březnu byl ale v Gaze odsouzen k smrti 27letý Palestinec za zradu kvůli spolupráci s Izraelem. Od začátku roku úřady v Gaze informovaly také o odsouzení dalších dvou mužů - jednoho za kolaboraci a dalšího za zavraždění jeho bratra.

Agentura AFP uvedla, že popravy byly vykonány, protože rodiny obětí odmítly odsouzeným odpustit a tím je zachránit před smrtí.

Radikální hnutí Hamás, které ovládlo pásmo Gazy v roce 2007, uskutečnilo první popravu za kolaboraci s Izraelem v dubnu 2010, tehdy oběsilo dva muže. Poslední poprava za kolaboraci se konala loni v červenci. Celkem bylo za pět let vlády Hamásu v Gaze popraveno 18 osob. Podle palestinského práva jsou osoby obviněné z kolaborace, vraždy nebo obchodu s drogami odsuzovány k smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám