Hlavní obsah

Turci slibují turistům bezpečnost i svobodu. Získat koronavirový certifikát ale bude těžší

Právo, brw

Turecko zpřísnilo podmínky pro získání koronavirového bezpečnostního certifikátu pro turistická zařízení, informoval list Hürriyet. Podle ministerstva cestovního ruchu hotely, restaurace či letiště budou muset nově pro jeho získání splnit 152 místo loňských 136 kritérií. Patří k nim i proočkování personálu.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Ilustrační foto: Testování na koronavirus na letišti

Článek

Příslušní úředníci budou po­dle šéfa resortu Nuriho Ersoye čtyřikrát měsíčně kontrolovat držitele certifikátů, zda dodržují podmínky jejich udělení. Ministr také zdůraznil, že turisté, kteří splní podmínky pro příjezd do Turecka, nebudou nijak omezováni případnými protikoronavirovými uzávěrami.

Koronavirus se dostal už i k Mount Everestu

Koronavirus

Země od turistů starších šesti let zatím vyžaduje negativní PCR test ne starší 72 hodin a registraci. Chystá se také uznat tzv. očkovací pasy většiny zemí světa.

Do Turecka však aktuálně není možné cestovat a to až do 17. května. Zemi se totiž vymkla z rukou současná koronavirová pandemie a zavedla úplný lockdown. Denně v Turecku přibývá kolem 50 tisíc nakažených.

Úplná uzávěra tedy bude platit i na muslimský Svátek přerušení půstu (Íd al-Fitr) jímž končí ramadán. Ten letos připadá na 13. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám