Hlavní obsah

Teroristé vymývají mozky ani ne pětiletým dětem, ty na šokujícím videu střílejí z kalašnikovů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojovníkům radikálních islamistických skupin jsou vymývány mozky již v raném věku. Na videu s názvem Little Commandos (Malí členové komanda), které jedna z těchto skupin zveřejnila na internetu, je vidět, jak sotva pětiletí chlapci střílejí ze zbraní ve výcvikovém táboře teroristů. Britský Daily Mail informoval, že video pochází z webu al-Kajdy a vydalo jej Islámské hnutí Východního Turkestánu, které podporuje bojovníky Tálibánu.

BEZ KOMENTÁŘE: Výcvik malých islamistů

 
Článek

Na videu je vidět asi dvacítka hochů oblečených v tradičním oděvu šalvar kamíz, jak srovnaní v úhledných řadách pálí z pistolí, kalašnikovů i těžkých kulometů. Výcvikový tábor se zřejmě nachází v neklidném kmenovém území Vazíristán na severozápadě Pákistánu, kde má hnutí své základny.

Na záběrech je patrné, jak pro mnohé z chlapců s nevinnými, dětskými tvářičkami je zpětný ráz zbraní, mezi nimiž nechybějí proslulé samopaly kalašnikovy AK-47, příliš mocný. Někteří z nich při palbě výkřiky chválí Alláha.

Britský list The Express si všímá, že tváře jistých mladíků jsou na videu rozmazané způsobem, který používá Tálibán, když publikuje záběry budoucích sebevražedných atentátníků.

Synové "mučedníků"

Podle deníku The Daily Mail jsou těmto budoucím bojovníkům od mladého věku vymývány mozky, aby byli později použitelní jako sebevražední atentátníci pro svatou válku proti Západu. Mnozí z nich jsou údajně syny "mučedníků", kteří se mají vydat na stejnou cestu smrti jako jejich otcové.

Předpokládá se, že Islámské hnutí Východního Turkestánu poskytuje teroristický výcvik pro ozbrojence, kteří pak podporují Talibán při jeho útocích na území sousedního Afghánistánu, píše Daily Mail. Podle deníku je organizace odpovědná za stovky teroristických činů po celém světě v uplynulých 20 letech.

Organizace usiluje o vytvoření fundamentalistického muslimského státu, v němž by platil stejně přísný výklad islámského práva jako v Afghánistánu za vlády Tálibánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám