Hlavní obsah

Syrští rebelové zmrazili jednání o účasti na rozhovorech o míru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Syrští rebelové v pondělí přerušili jednání o své účasti na mírových rozhovorech chystaných v Kazachstánu. Informovaly o tom světové tiskové agentury s odkazem na prohlášení povstalců. Důvodem k tomuto kroku je podle rebelů porušování příměří ze strany vládních vojsk a jejich spojenců. Opoziční skupiny již v sobotu pohrozily vypovězením příměří.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bombardování syrského Rastanu navzdory příměříVideo: Reuters

 
Článek

„Režim a jeho spojenci pokračují v palbě a dopustili se mnoha velkých porušení (příměří),” uvádí se podle agentury Reuters v dnešním prohlášení podepsaném řadou povstaleckých skupin.

Rebelové kvůli tomu zmrazili jednání o své účasti na rozhovorech, jejichž konání v kazašské metropoli Astaně dojednalo na blíže nespecifikovaný lednový termín Rusko s Tureckem.

Na většině míst Sýrie podle vlády i opozice panuje od vyhlášení příměří na konci loňského roku klid, opoziční organizace však hlásí opakované bombardování povstaleckých lokalit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám