Hlavní obsah

Při náletech na Sýrii zahynulo 23 vojáků a milicionářů, zřejmě útočil Izrael

Damašek/Londýn
Aktualizováno

Nejméně sedm syrských vojáků a 16 bojovníků z řad jejich spojenců zahynulo v noci na středu při náletech zaměřených proti skladištím zbraní a armádním pozicím na východě Sýrie. Podle agentury AFP to oznámila exilová syrská organizace SOHR monitorující dění v Sýrii prostřednictvím svých kontaktů na místě. Organizace tvrdí, že útoky byly provedeny izraelskými letadly. Izrael to nekomentoval.

Foto: SANA, Reuters

Záběr na obranu před izraelským útokem

Článek

SOHR práva uvedla, že izraelské letouny uskutečnily více než 18 náletů na několik cílů v provincii Dajr az-Zaur blízko irácké hranice. Mezi zabitými jsou podle SOHR kromě syrských vojáků členové íránských revolučních gard, Hizballáhu a zřejmě také proíránští bojovníci původem z Afghánistánu.

O útocích informovala také syrská státní tisková agentura SANA. Podle ní byly zasaženy cíle u měst Dajr az-Zaur, Majádín a Búkamál, kde působí milice podporované Íránem. Útok byl podle jejího armádního zdroje podniknut v 1:10 místního času.

Aleppo čelilo náletu, zřejmě útočil Izrael

Blízký a Střední východ

Od počátku konfliktu v Sýrii v roce 2011 provedl Izrael již stovky útoků proti silám syrského režimu i jeho spojencům, Íránu a libanonskému Hizballáhu, uvádí AFP. Podle výroční zprávy, kterou na konci prosince vydala izraelská armáda, zasáhl Izrael v roce 2020 v Sýrii zhruba 50 cílů.

Teroristy v Sýrii rozsekala nová nindža střela

Blízký a Střední východ

Válka v Sýrii, která vypukla po tvrdých zákrocích proti protivládním protestům, si vyžádala více než 380 000 mrtvých a miliony lidí kvůli ní uprchly ze svých domovů, připomněla AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám