Hlavní obsah

Nálož nastražená v autě zabila 18 syrských vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Nejméně 18 vládních vojáků zabili syrští povstalci při pumovém útoku v severní provincii Idlib. Exploze nálože nastražené v autě také zranila desítky lidí, armádní kontrolní stanoviště bylo zcela zničeno. Oznámila to agentura DPA s odvoláním na opoziční exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (OSDH).

Foto: Zain Karam , Reuters

Syrští vzbouřenci v Halabu

Článek

Opoziční zdroje informovaly dále o nových bojích v Homsu, Hamá, Halabu, Dajr az-Zauru a v metropoli Damašku. V úterý bylo podle bilance OSDH v celé Sýrii zabito nejméně 138 lidí, z toho 93 civilistů.

V Halabu ve středu povstalci zesílili své útoky proti vládním jednotkám. Střety se odehrávaly především v oblasti kolem letiště. O tuto hospodářskou metropoli na severu Sýrie svádějí armádní a povstalecké jednotky tvrdé boje už více než šest týdnů.

Nový zvláštní vyslanec OSN a Ligy arabských států (LAS) Lachdaa Brahímí se vydá už ve čtvrtek do Damašku, kde se má sejít s prezidentem Bašárem Asadem a vysokými představiteli opozice a zástupci občanské společnosti, napsala AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám