Hlavní obsah

Na 60 mrtvých po útocích v Sýrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Šest desítek mrtvých si vyžádaly úterní útoky v syrských městech Damašek a Homs. Při minometném útoku na technický institut v hlavním městě zemřelo nejméně 17 lidí, v Homsu při výbuchu dvou náloží až 45 dalších. Téměř 180 lidí bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útoky v Damašku a Homsu si vyžádaly na 60 mrtvých Video: Reuters

 
Článek

„Teroristé zaměřili na čtvrt Šághúr čtyři minometné granáty,” uvedla syrská agentura SANA. Dva se trefily přímo do budovy technického institutu Badr Din Hussajna.

Čtvrť Šághúr je převážně šíitská. Podle obyvatel raketových a minometných útoků na hlavní město přibývá.

Foto: Reuters

Poničená budova na ulici na předměstí Damašku

V Homsu vybuchly nálože ve čtvrti obývané převážně alávity, k nimž patří i prezident Bašár Asad. Podle guvernéra Talála Barazího následně na město dopadla raketa.

Útoky byly podniknuty den poté, co se prezident Asad zapsal na kandidátní listinu do prezidentských voleb navzdory výzvám odpůrců, aby odstoupil, což by napomohlo ukončit tři roky dlouhou občanskou válku. Asad se ale cítí silnější, protože vládní vojska na mnoha místech postoupila a uvolnila cestu z Damašku k moři i k Homsu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám