Hlavní obsah

Můj majetek je mnohem větší, stěžuje si saúdskoarabský princ na Forbes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Saúdskoarabský princ Valíd bin Talál obvinil časopis Forbes, že podhodnotil jeho majetek. Informoval o tom v úterý server BBC. Forbes odhadl princův majetek na 20 miliard dolarů (393 miliard Kč) a zařadil ho na 26. místo svého žebříčku nejbohatších lidí světa. Princ však odhaduje své jmění na 29,6 miliardy dolarů, což by ho řadilo mezi deset nejbohatších lidí světa.

Foto: Profimedia.cz

Princ Valíd bin Talál

Článek

Princova kancelář tvrdí, že metody pro ohodnocování majetku používané časopisem Forbes jsou vytvořeny tak, aby znevýhodňovaly investory z Blízkého východu. Kancelář proto požádala, aby byl princ z žebříčku časopisu Forbes vyřazen.

Princ Valíd bin Talál patří k saúdskoarabské vládnoucí rodině. Prostřednictvím své firmy Kingdom Holding Company investoval i do několika západních společností včetně banky Citigroup, softwarového gigantu Apple, internetové sociální sítě Twitter a mediální firmy News Corp.

Forbes zveřejnil svůj nejnovější žebříček nejbohatších lidí světa v pondělí. Na prvním místě zůstal Mexičan Carlos Slim Helú s majetkem kolem 73 miliard dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám