Hlavní obsah

K vraždě britské diplomatky se přiznal libanonský taxikář, chtěl ji znásilnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Libanonský taxikář Tarik H. pracující pro službu Uber se přiznal, že zavraždil třicetiletou britskou diplomatku Rebecku Dykesovou, jejíž tělo bylo objeveno v sobotu večer pohozené u silnice.

Foto: Reuters

Zavražděná Rebecca Dykes

Článek

Dykesová si zavolala taxi, když se vracela z pátečního večírku. Podle libanonské státní tiskové agentury NNA Tarik H. policii přiznal, že ji naložil do svého vozu ve čtvrti Gamaize plné restaurací. Jel k místu, kde bydlela, ale tam ji nevysadil.

Pokusil se ji znásilnit a pak ji uškrtil provazem. Její tělo vyhodil u silnice do Bejrútu pár kilometrů od místa, kde nasedla do vozu. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Rebecca Dykesová na archivním záběru

Policie zatím pokus o znásilnění nepotvrdila, jeden z forenzních expertů ale už dříve uvedl, že se to zkoumá a že žena měla kolem krku provaz. Mluvčí policie upřesnil, že podezřelý byl vysledován na základě záznamů bezpečnostních kamer, které ukázaly, že jeho auto jelo z Bejrútu na sever do místa, kde bylo nalezeno tělo Britky. Poznávací značka zachycená na záběrech pak vedla k odhalení identity řidiče.

„Byl zadržen ve svém bytě,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám