Hlavní obsah

Izraelská armáda udeřila na cíle v okolí Damašku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda v sobotu v ranních hodinách provedla údery v okolí syrského hlavního města Damašku, uvádí agentura Reuters. Podle syrských armádních zdrojů útok zabil pět vojáků a způsobil materiální škody. Cílem bylo mezinárodní letiště a objekty jižně od hlavního města, uvádí armáda.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Izraelská obrněná vozidla

Článek

Syrská protivzdušná obrana na útok odpověděla, od Damašku byly slyšet výbuchy. Na sociálních sítích se krátce po izraelském úderu začaly šířit fotografie explozí pozorovaných z města. Jejich pravost nelze ověřit.

Izrael v posledních letech provedl stovky raketových či leteckých úderů na cíle v oblastech kontrolovaných syrskou vládou, zřídka ale operace komentuje. Uznává nicméně, že terčem útoků jsou základny či jiné objekty milic napojených na Írán, jako je třeba libanonské militantní hnutí Hizballáh.

Při izraelském útoku na Damašek letos v červenci podle organizace Syrská observatoř pro lidská práva zemřelo celkem šest lidí a deset bylo zraněno. Na konci srpna útočila izraelská armáda na syrské město Halab (Aleppo), kde podle zdrojů serveru jewishpress.com zničila sklad zbraní íránských revolučních gard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám