Hlavní obsah

Izrael zabil vlastního vojáka drženého v Gaze, tvrdí Hamás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teroristické hnutí Hamás v pátek uvedlo, že odrazilo pokus Izraelských obranných sil (IDF) o záchranu rukojmí v Pásmu Gazy. Během střetu měl zemřít i Sahar Baruch, izraelský voják, který byl v Gaze teroristy držen. Informuje o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Izraelští vojáci zapalují svíčky za své padlé

Článek

S informací přišla teroristická brigáda Hamásu Al-Kassám na svém telegramovém účtu, kde izraelského vojáka identifikovala jako 25letého Sahara Barucha, píše agentura Reuters.

Toto jméno figuruje i na seznamu rukojmí, který zveřejnil Izrael. Podle něho bylo Baruchovi 24 let, když byl unesen ze svého domu při běsnění Hamásu 7. října, které vyvolalo odvetné akce Izraele.

Brigáda Al-Kassám dále uvedla, že zabití předcházel střet s izraelskou jednotkou speciálních sil, která se pokoušela o záchranu rukojmí. Na tuto jednotku následně Hamás zaútočil a zabil nebo zranil několik útočících izraelských vojáků, uvedla agentura Reuters.

Tvrzení Hamásu ovšem nelze bezprostředně ověřit.

Izraelská armáda, která koncem října osvobodila v Gaze jiného zajatého vojáka a která vede v Gaze ofenzivu, jejímž cílem je částečně získat zpět 138 zbývajících rukojmí, se k tomu zatím nevyjádřila.

Izraelská soda se vysmívá OSN. „Hamás neznásilňoval, šlo o legitimní odboj“

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám