Hlavní obsah

Izrael už má seznam dalších propouštěných rukojmích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kancelář izraelského premiéra Benjamina Netanjahua už obdržela seznam rukojmích, kteří mají být v úterý propuštěni ze zajetí teroristů z Hamásu. Podle listu The Jerusalem Post jich má být deset. O dalších rukojmích, kteří by měli být propuštěni v případě dalšího prodloužení příměří, odjel do Kataru vyjednávat šéf izraelské tajné služby Mossad.

Foto: Al-qassam Brigades, Military Win, Reuters

Příslušníci ozbrojeného křídla teroristického Hamásu předali v pondělí 27. listopadu 2023 představitelům Mezinárodního výboru Červeného kříže jedenáctičlennou skupinu rukojmích.

Článek

Propuštěním další desítky rukojmích zadržovaných Hamásem v Pásmu Gazy by počet všech izraelských zajatců, které se podařilo dostat na svobodu, stoupl na 76, uvádí The Jerusalem Post.

Foto: Al-qassam Brigades, Military Win, Reuters

Příslušníci ozbrojeného křídla palestinského teroristického hnutí Hamás dohlížejí se zbraněmi v rukou, jak rukojmí opouští auto, které ho dopravilo na místo předání Mezinárodnímu výboru Červeného kříže. (27. listopadu 2023)

O dalších rukojmích, která by se měla dostat domů z Pásma Gazy, a dalším prodloužení příměří odjel podle webu The Times of Israel jednat do Kataru šéf Mossadu David Barnea.

Tam se má setkat se šéfem americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Williamem Burnsem, katarským emírem Tamímem bin Hamadem Sáním a katarským premiérem Muhammadem bin Abdarem Rahmánem Sáním.

Hamás propustil dalších jedenáct rukojmích

Blízký a Střední východ

Spekulovalo se, že jednání se mohou týkat i případného propouštění izraelských vojáků, které Hamás zajal při útoku ze 7. října. Katar ale všechny dohady uťal prohlášením, že o příslušnících izraelské armády a bezpečnostních sil se začne jednat až poté, co budou propuštěna všechna civilní rukojmí.

Izrael také v úterý oznámil, že šestnáct z thajských rukojmích, která Hamás propustil, se ve středu vrátí domů. Odletí nejspíš s thajským ministrem zahraničí Parnprím Bahiddou Nukarem, který je v Jeruzalémě.

Izrael nabízí propuštění 50 palestinských vězeňkyň za další izraelská rukojmí

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám