Hlavní obsah

Izrael tvrdí, že zasáhl zařízení na výrobu raket v Pásmu Gazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pásmem Gazy v pondělí brzy ráno otřáslo několik explozí. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na svůj zdroj. Izraelská armáda tvrdí, že zaútočila na podzemní zařízení, které palestinské radikální hnutí Hamás využívá k výrobě raket. Zatím nejsou hlášeny případné oběti útoku.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Izraelští vojáci bombardují Pásmo Gazy

Článek

Vzdušné údery následují po víkendovém sestřelení rakety, která byla podle Izraele odpálena na izraelské území z Pásma Gazy. Z palestinské strany se však k akci nikdo nepřihlásil.

Na Západním břehu Jordánu, druhém palestinském území, podle svědků vojáci obklíčili dům ve městě Nábulus. Z místa se ozývala střelba a je možné, že tam jsou oběti. Místní palestinská ozbrojená skupina Lví doupě zase tvrdí, že přepadla vojenskou jednotku, což Izrael zatím nekomentoval.

Hamás vládne v Pásmu Gazy od roku 2007 a od té doby svedl s Izraelem několik válek. I když na Izrael zaútočí některá z menších skupin, Izrael většinou vede odvetný protiúder proti Hamásu, poznamenala agentura Reuters.

Palestinské zdroje uvedly, že izraelské pozemní síly dnes ostřelovaly také pozice Hamásu na hranicích. V izraelských městech poblíž hranice s Pásmem Gazy se rozezněly sirény, které varují před možnými dalšími odpaly raket.

Při požáru v palestinském Pásmu Gazy zahynulo nejméně 22 lidí, včetně sedmi dětí

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám