Hlavní obsah

Při požáru v palestinském Pásmu Gazy zahynulo nejméně 22 lidí, včetně sedmi dětí

Aktualizováno

Nejméně 22 lidí zahynulo a další utrpěli zranění při požáru budovy v palestinském Pásmu Gazy, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na místní zdravotníky. Podle záběrů, které se objevily na sociálních sítích, začala hořet celá rezidenční budova v uprchlickém táboře Džabálija, který leží na severu Pásma.

Foto: Reuters

Záchranáři v palestinském Pásmu Gazy

Článek

Svědci popsali, že slyšeli křik, ale nemohli se k obětem dostat a pomoci jim, protože byly plameny příliš silné. Příčina neštěstí zatím není potvrzena. Podle neoficiálních informací požár vznikl při rodinné oslavě.

Server Times of Israel uvedl, že mezi oběťmi je i sedm dětí. S odkazem na místní nemocnici pak informoval, že na místě bylo také větší množství zraněných a počet obětí se pravděpodobně ještě zvýší.

Džabálija je největším z osmi uprchlických táborů v Pásmu Gazy, kde celkem žijí dva miliony Palestinců. Pásmo je pod izraelskou blokádou kvůli tomu, že mu vládne Izraeli nepřátelské hnutí Hamás.

Izrael kontroluje veškerý import a vyřazuje z něj zboží zneužitelné k protiizraelským činnostem.

Palestinci se z Pásma dostanou jenom s izraelským povolením přes přechody do Izraele. Mohou také vyjíždět přechodem do Egypta, avšak Egypt rovněž uplatňuje uzávěru a otevírá přechod sporadicky.

Reklama

Výběr článků

Načítám