Hlavní obsah

Islámský stát zcela ovládl přechod mezi Sýrií a Irákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Islámský stát (IS) v neděli dokončil obsazení významného hraničního přechodu mezi Sýrií a Irákem. Jeho příslušníci také pokračují v boji se syrskou armádou v provincii Idlíb.

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Článek

IS v neděli dostal zcela pod svou kontrolu přechod al-Valíd na irácké straně hranice. Teprve před třemi dny obsadil přechod al-Tanaf na syrské straně. Islamisté tak ovládají obě hlavní cesty spojující iráckou provincii Anbár se Sýrií.

Pokračují také boje v Idlíbu, kde syrské vládní síly tento týden přišly o poslední velkou základnu. [celá zpráva]

Syrská televize oznámila, že syrské letectvo zabilo v předchozích dnech nejméně 300 islámských povstalců při náletu na jejich pozice ve městě Džisr aš-Šughúr poblíž turecké hranice. Útok prý přispěl k uvolnění desítek vojáků z obklíčení v tamní nemocnici, kterou v pátek opustili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrské síly osvobodily nemocnici v IdlíbuVideo: Reuters

Mezi útočníky na nemocnici byli členové fronty An-Nusra hlásící se k teroristické organizaci Al-Káida. Radikálové město dobyli už koncem dubna, ale v tamní nemocnici se udržela větší skupina vojáků i s rodinami.

Vraždění civilistů v Palmýře

Televize také uvedla, že se radikálové dopouštějí vražd civilistů ve starobylé Palmýře, kterou dobyli před pár dny. Bojovníci Islámského státu tam podle televize povraždili nejméně 400 lidí, většinou prý žen a dětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boji zdevastovaná PalmýraVideo: Reuters

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám