Hlavní obsah

Herec ze známého seriálu byl při bojích v Gaze těžce raněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský herec a písničkář Idan Amedi, tuzemským divákům známý především z netflixového seriálu Fauda, byl těžce raněn v bojích s palestinským teroristickým hnutím Hamás v Pásmu Gazy. Amedi byl ve čtvrtek odpoledne převezen do nemocnice Tel ha-Šomer na okraji města Ramat Gan, kde podstoupil dlouhou a náročnou operaci. Nyní je pod sedativy a v péči tamních lékařů, informují izraelská média.

Foto: Profimedia.cz

Herec Idan Amedi na archivním snímku

Článek

„Dá se opatrně říci, že je mimo ohrožení života,“ hlásil podle webu Times of Israel reportér stanice Channel 12. „To znamená, že lidé, které přivezou v podobném stavu, většinou taková zranění přežijí,“ upřesnil. Že je Amedi mimo ohrožení života, řekl zpravodajskému webu Walla také hercův otec.

„Idan Amadi je skutečný hrdina. Od prvního dne války se rozhodl všeho nechat a vyrazit do boje. Nejprve na severu a pak na jihu. Modlíme se za jeho brzké uzdravení a věříme, že bude v pořádku,“ napsal na sociální síti X Avi Issacharoff, jeden z tvůrců seriálu Fauda, v němž Amedi nejen hrál, a to postavu člena protiteroristické skupiny Sagiho, ale také nazpíval titulní píseň.

Hvězda seriálu Fauda Lior Raz bojuje proti Hamásu

Film

Jeho příspěvek sdílel i herec a scenárista Lior Raz, který rovněž narukoval do izraelské armády a který je hlavní tváří seriálu Fauda.

Amedi, který byl jednou z prvních celebrit, které po útoku Hamásu ze 7. října narukovaly do izraelské armády, minulý týden ve videu apeloval na jednotu Izraelců. „Po devadesáti dnech bojů pokračujeme v ničení raketových stanovišť krátkého doletu, odpalovacích míst a velitelských zařízení teroristické organizace Hamás. Připojuji se ke svým bratrům rezervistům a vyzývám politiky, všechna média a všechny: Kdo nemá co říct, ať je zticha. Izraelský lid žije,“ vzkázal podle izraelských médií.

Amedi z bojů sdílel několik videí, v listopadu například izraelský web Ynet publikoval záznam, na němž dává pokyny k odpalu na cíl v Gaze.

Fauda je úspěšný seriál, který vypráví fiktivní příběh velitele izraelské protiteroristické jednotky Mista'arvim a jeho týmu. Dosud byly natočeny čtyři série, první byla na platformě Netflix odvysílána v roce 2015.

Izraelská představa o Gaze: Nechceme ji, ať si vládnou Palestinci. Vojenskou kontrolu si ale necháme

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám