Hlavní obsah

Dvě rakety dopadly v Sýrii na sklad zbraní Hizballáhu u Damašku, zřejmě je vypálil Izrael

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvě rakety zasáhly kolem pondělní půlnoci v Sýrii sklad zbraní a munice šíitského hnutí Hizballáh, které bojuje po boku syrské armády. Podle agentury AFP o tom informovala exilová organizace (SOHR) monitorující dění v Sýrii s tím, že byly vypáleny z Izraele a syrská protivzdušná obrana je nezvládla zlikvidovat. Izrael se k útoku nevyjádřil.

Foto: Omar Sanadiki, Reuters

Dým stoupající po dopadu jedné z raket v Damašku (ilustrační záběr ze staršího útoku)

Článek

Rakety dopadly nedaleko mezinárodního letiště v Damašku hodinu po půlnoci místního času (o půlnoci SELČ). Šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán AFP řekl, že zásah nezpůsobil žádné silné exploze.

Podobné útoky na tuto lokalitu byly podle agentury v posledních letech několikrát připsány Izraeli. Židovský stát přiznává útoky na íránské cíle v Sýrii. Libanonské hnutí Hizballáh je podporováno Íránem.

Během května zaútočily izraelské letouny na desítky íránských vojenských cílů v Sýrii, přičemž podle SOHR zemřely na tři desítky lidí. Izrael nálety vysvětlil jako odvetu za raketové útoky íránských jednotek na izraelské cíle na Golanských výšinách. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám