Hlavní obsah

Atentátník zabil v Afghánistánu 18 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Sebevražedný atentátník zabil v úterý na jihu Afghánistánu nejméně osmnáct lidí. Dalších sedmnáct osob bylo zraněno. Atentátník se odpálil v metropoli provincie Hílmand Laškargáhu na kontrolním stanovišti před kanceláří guvernéra poblíž mešity. Další útok zažil Kábul, kde bomba pod mostem zabila italského vojáka a dítě.

Článek

"Byl to sebevražedný atentát. Muže nesoucího nálože na těle zastavili policisté na kontrolním stanovišti, kde bombu odpálil," řekl generál policie v Laškargáhu Mohammad Nabi Mullacháil. O život přišlo devět příslušníků afghánských bezpečnostních sil a devět afghánských civilistů. Mezi oběťmi je několik muslimů, kteří si šli vyřídit dokumenty pro pouť do Mekky. Guvernér, který byl v domě, vyvázl nezraněn. Podle jiných informací zemřelo 12 civilistů, tři vojáci a tři policisté.

K atentátu, který je nejkrvavější od 28 srpna, kdy při útoku na bývalého šéfa policie zahynulo 21 civilistů, se zatím nikdo nepřihlásil. Předpokládá se, že jej spáchal příznivce radikálního hnutí Tállibán. 

Bomba v Kábulu zasáhla vojáky NATO

Další dvě oběti si vyžádal výbuch bomby nastražené pod mostem na jihu hlavního města Kábulu. Explodovala ve chvíli, kdy po mostě projížděla vojenská kolona sil ISAF. Odpálena byla na dálku. Zabila italského vojáka a afghánské dítě. Zraněno bylo dalších pět vojáků NATO a pět afghánských civilistů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám