Hlavní obsah

Atentát na svatbu v Iráku má nejméně 18 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Nejméně 18 lidí zahynulo v neděli při teroristickém útoku na svatební veselici v Ajn Tamíru ve středním Iráku, uvedla v pondělí AFP s odvoláním na úřady ve 120 km vzdálené Karbale. Podle serveru Al-Masdar News je obětí 23. Zranění při útoku, k němuž se přihlásil Islámský stát, utrpělo přinejmenším 26 lidí.

Foto: Reuters

Iráčtí policisté kontrolují auto.

Článek

Na hosty na svatbě v jedné z oáz jihozápadně od posvátného šíitského města Karbalá zaútočilo pět atentátníků. „Měli kalašnikovy i ruční granáty. Jeden z nich (útočníků) se odpálil a další zabily bezpečnostní složky,” řekl AFP šéf velitelství pro oblast středního Eufratu Kais Chalaf.

„Někteří z nich byli v civilních šatech, další měli vojenský oděv. Zamíchali se mezi nás pod rouškou tmy,“ řekl Farhan Džasím Muhammad z místní rady a dodal: „Jednomu z nich se možná podařilo uprchnout.“

Mezi oběťmi převažovali svatební hosté, pět mrtvých je z jedné rodiny.

K útoku se přihlásil Islámský stát, jemuž se od počátku připisoval. Útočníci dorazili ze západu z provincie Anbár, kde jsou aktivní radikální sunnité a ovládá ji právě radikální hnutí Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám