Hlavní obsah

Američané pátrají v Iráku po zajatých vojácích

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Americké jednotky i v úterý dál pátraly po třech nezvěstných vojácích, které údajně unesli sunnitští vzbouřenci. Při akci bylo v pondělí zadrženo 11 osob včetně člověka podezřelého z vazeb na al-Kajda v Iráku. Vyslechnuto bylo na 460 lidí s cílem zjistit, kde tři vojáci mohou být.

Článek

Zatím se nepodařilo ověřit tvrzení radikální organizace Islámský stát v Iráku, že trojici mužů zajala, jak uvedla v neděli [celá zpráva]. Mluvčí americké armády generálmajor William Caldwell však uvedl, že armáda je přesvědčena o pravdivosti prohlášení.

Do akce je nasazeno několik tisíc amerických a iráckých vojáků i přesto, že Islámský stát v Iráku varoval, že bude-li akce pokračovat, může to ohrozit život zajatců.

V pondělí přitom zahynuli v Iráku další tři američtí vojáci, takže v květnu jich v zemi bylo zabito už 49. Počet obětí mezi vojáky USA od začátku konfliktu v roce 2003 už překročil číslo 3 400.

Minometný útok na šíitskou čtvrt Bagdádu Sadr a atentát na tržiště v hlavním městě si vyžádaly dohromady deset obětí.

Ještě v pondělí bylo uneseno deset zaměstnanců rafinérie u Tikrítu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám