Hlavní obsah

Bidenova ochranka našla v Bílém domě kokain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochranka amerického prezidenta Joea Bidena objevila při rutinní bezpečnostní kontrole v Bílém domě kokain. Narazila na něj v západním křídle objektu, kde se nacházejí kanceláře hlavy státu a jeho nejbližších spolupracovníků.

Foto: Julia Nikhinson, Reuters

Bílý dům ve Washingtonu - sídlo amerického prezidenta

Článek

Podle agentury AP nechali prezidentovi strážci část Bílého domu evakuovat, když v jedné z místností v neděli večer našli podezřelý bílý prášek. Biden byl v té době s rodinou ve venkovském sídle amerických prezidentů v Camp Davidu.

Poplach byl později odvolán, když hasiči oznámili, že zmíněná substance není nebezpečná. Experti nicméně prášek prozkoumali a první výsledky byly překvapivé.

„Podle předběžného testu se jedná o kokain,“ uvedl jeden z nejmenovaných úředníků pověřených vyšetřováním případu. Mluvčí prezidentovy ochranné služby Anthony Guglielmi to oficiálně nepotvrdil, řekl však, že látka putovala na podrobnější rozbor a že jeho pracovníci prověřují, jak se dostala do Bílého domu.

Nalezené množství prášku bylo malé. Substance byla uložena v místnosti, kterou pracovníci Bílého domu a hosté používají pro odkládání mobilních telefonů.

Na sociálních sítích se mezitím vyrojily spekulace, zda prášek nepatřil synovi prezidenta Hunterovi Bidenovi. Ten je vzhledem ke svým skandálům včetně údajného dlouholetého užívání drog považován za černou ovci rodiny.

Bidenův syn přizná vinu za porušení daňových a zbrojních zákonů

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám