Hlavní obsah

Biden slibuje sérum pro všechny Američany

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdokoli se chce v USA nechat očkovat proti covidu-19, bude tak moci učinit už do několika měsíců. Při své první oficiální domácí cestě ve funkci prezidenta to v úterý řekl Joe Biden, který také vyjádřil naději, že většina amerických škol se znovu otevře na konci jara.

Foto: Leah Millis, Reuters

Joe Biden se nechal naočkovat proti koronaviru v nemocnici v Newarku ve státě Delaware.

Článek

„Do konce července budeme mít přes 600 milionů dávek, tedy dost na naočkování každého Američana,“ prohlásil prezident země s 328 miliony obyvatel.

V pyžamech na očkování. V Seattlu se rozbila lednička s vakcínami

Koronavirus

Biden reagoval podle listu The Guardian na dotazy nevelké skupiny lidí ve wisconsinském Milwaukee. Dotazování zahájil moderátor CNN Anderson Cooper, který celou akci připravil. Na jeho dotaz, kdy by se život v USA mohl vrátit k normálu, Biden odpověděl: „Do příštích Vánoc, dá-li bůh, budeme na tom velmi odlišně než dnes.“

Zdravotníci z USA uvázli ve vánici, začali očkovat řidiče v koloně

Koronavirus

Dodal také, že za rok bude podstatně méně lidí, u nichž je potřebný společenský odstup a nošení roušek. Zároveň prohlásil, že odborníci mu radili, aby se nepokoušel o nějaké jisté předpovědi.

Reklama

Výběr článků

Načítám