Hlavní obsah

Biden a Putin by se podle ruského listu mohli sejít ve Švýcarsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Schůzka ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho amerického protějška Joea Bidena, chystaná na červen, se může uskutečnit ve Švýcarsku, uvedl dnes na svém webu ruský list Kommersant s odvoláním na své zdroje.Kreml se odmítl vyjádřit k informaci o možném místu summitu, dodal deník.

Foto: Melina Mara, ČTK/AP

Americký prezident Joe Biden

Článek

Moskva dosud oficiálně nepotvrdila, že se schůzka uskuteční. Ještě hodně záleží na tom, jak dopadnou jednání šéfů diplomacií obou zemí Sergeje Lavrova a Antonyho Blinkena, naplánovaná na 19. a 20. května na Islandu, připomněl Kommersant.

Biden navrhl Putinovi schůzku během telefonického rozhovoru v polovině dubna. Přesný termín nebyl uveden. Bílý dům jako místo setkání navrhl třetí zemi. Kreml uvedl, že nedal oficiální odpověď ohledně schůzky a Moskva návrh studuje. Podle zdrojů Kommersantu Biden navrhl, že by se mohl s Putinem sejít v jedné z evropských zemí 15.-16. června.

Ministr zahraničí USA: S Ruskem chceme jednat, ale na agresi odpovíme

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám