Hlavní obsah

Bez proudu i signálu. Tajfun udeřil na Japonsko, 60 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kagošima

Tajfun Nanmadol, který v neděli dorazil nad jižní japonský ostrov Kjúšú, už podle agentury AP způsobil zranění 60 lidem. Zatímco se bouře přesouvá směrem na sever, jihozápad Japonska trápí silný vítr a lijáky.

Foto: ČTK/AP

Tajfun dorazil nad japonský ostrov Kjúšú.

Článek

Desítky tisíc lidí strávily noc v tělocvičnách nebo na dalších místech určených pro evakuaci a přes 60 osob utrpělo zranění. Některé z  nich zasáhly úlomky skla, další lidé se zranili, když uklouzli v dešti, vyplývá podle AP ze zpráv v japonských médiích.

Úřady varovaly před možnými sesuvy půdy a rozvodňováním řek. Rychlovlaky a aerolinky zastavily provoz. Uzavřené jsou v jihozápadním Japonsku také některé dálnice a lidé hlásí problémy se signálem mobilních telefonů.

Supertajfun udeřil na Japonsko

Zahraniční

V neděli se po příchodu tajfunu nad ostrov ulice měst zaplavily bahnitou vodou z řek a mnoho domácností se ocitlo bez proudu. Nanmadol postupně zeslábl do tropické bouře a nyní se pohybuje rychlostí zhruba 108 kilometrů v hodině a v nárazech až 162 kilometrů za hodinu.

Podle předpovědí by se bouře měla posouvat směrem na severovýchod k  ostrovu Honšú. Silné deště se předpovídají v oblasti kolem Ósaky a  Kjóta. Očekává se, že v úterý bouře dorazí k Tokiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám