Hlavní obsah

Bez něj to nepůjde, reagoval Kreml na ukrajinský zákaz vyjednávat s Putinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v úterý svým podpisem uvedl v platnost zákaz jednání s ruským protějškem Vladimirem Putinem. Takovou možnost ale mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v podstatě vyloučil. Rusko podle něj bude čekat na změnu postoje Zelenského či rovnou na nového prezidenta Ukrajiny.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Článek

„Buď počkáme, až současný (ukrajinský) prezident změní svůj postoj, nebo počkáme na budoucího prezidenta Ukrajiny, který změní své postoje v zájmu ukrajinského lidu,“ citovala Peskova agentura RIA Novosti.

Na dotaz novinářů, zda by speciální vojenská operace, jak Kreml svou agresi na Ukrajině nazývá, mohla skončit přijetím „určitého dokumentu“ bez účasti Kyjeva, odpověděl Peskov zamítavě: „Ne, k jednání jsou potřeba obě strany.“

Ukrajina si oficiálně zakázala jednat s Putinem

Válka na Ukrajině

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dekret, který zakazuje jednání s Putinem, podepsal v úterý. Přikázal také ministrům, aby připravili víceúrovňový bezpečnostní systém, který by zemi ochránil před ruskou agresí. Reagoval tím na pokus Kremlu protiprávně anektovat okupovaná ukrajinská území.

Reklama

Výběr článků

Načítám