Hlavní obsah

Berlusconi je znovu v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi je znovu v milánské nemocnici San Raffaele, odkud byl po delším léčení propuštěn před třemi týdny. Potvrdil to podle webu agenzianova.com jeho osobní lékař Alberto Zangrillo.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Bývalý premiér a šéf Forza Italia Silvio Berlusconi

Článek

Šestaosmdesátiletý politik byl hospitalizován na začátku dubna kvůli zánětu plic spojenému s leukémií. San Raffaele podle webu opustil po 45 dnech.

Od té doby se o Berlusconiho zdraví intenzivně mluví. Lékaři totiž tehdy poprvé přiznali, že se zakladatel a šéf pravicové strany Vzhůru, Itálie potýká s chronickou leukémií.

Problémy se srdcem, neprůchodnost střev i koronavirus

V předchozích letech ho limitovaly zejména problémy se srdcem – v roce 2016 podstoupil operaci chlopně. V roce 2019 ho lékaři operovali kvůli neprůchodnosti střeva a rok později skončil v nemocnici po nákaze koronavirem.

Berlusconi je více než tři dekády jednou z hlavních postav italské vysoké politiky a opakovaně zastával post premiéra, kterým se stal poprvé v roce 1994. Jeho politický vliv ochabl po roce 2013, kdy ho Senát zbavil mandátu, protože byl odsouzen za daňové podvody. Nyní ale vede stranu, která je součástí vládní koalice premiérky Giorgii Meloniové, a opět je i senátorem.

Zvládnu to i tentokrát, věří si nemocný Berlusconi

Zahrada

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám