Hlavní obsah

Zvládnu to i tentokrát, věří si nemocný Berlusconi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi věří, že se mu podaří překonat zhoubnou nemoc, kterou mu lékaři diagnostikovali během jeho pobytu v milánské nemocnici kvůli zápalu plic.

Foto: Flavio Lo Scalzo, ČTK/AP

Italský expremiér Silvio Berlusconi na archivním snímku

Článek

„Už v minulosti jsem se dostal z těžkých situací. Je to tvrdé, ale dokážu to i tentokrát,“ vzkázal 86letý Berlusconi podle italské tiskové agentury ANSA.

Berlusconi už v roce 1977 podstoupil operaci kvůli rakovině prostaty, z níž se podle svých slov vyléčil. Před sedmi lety se podrobil chirurgickému zákroku na srdci a v roce 2019 jej lékaři operovali kvůli neprůchodnosti střev.

Nyní Berlusconi zahájil chemoterapii. Podle lékařů trpí leukémií už delší dobu, nemoc se prý ale nevyvinula do akutní fáze.

Ve čtvrtek večer si Berlusconi během zasedání vlády telefonoval s premiérkou Giorgiou Meloniovou a s ministrem dopravy Mateem Salvinim, jenž je šéfem koaliční strany Liga. „Těšíme se, že se brzy uvidíme,“ vzkázal pak Salvini Berlusconimu na Twitteru.

Expremiéra v nemocnici opakovaně navštívil jeho dlouholetý přítel Fedele Confalonieri, jenž pro Berlusconiho obchodní impérium pracoval několik desítek let. Na dotaz novinářů, zda je ohledně stavu pacienta optimista, odpověděl, že ano.

Berlusconi trpí vzácnou formou leukémie, upřesnili lékaři

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám