Hlavní obsah

Babiš si po návštěvě CIA zašel i s manželkou na NBA. Satoranského viděl jen na hřišti

– Washington
Právo, ČTK, rei

Od byznysmenů do laboratoří umělé inteligence, pak do ústředí rozvědky CIA a nakonec na NBA. Premiér Babiš si výsledky prvního dne v USA pochvaloval. A netruchlili ani washingtonští Čarodějové, jak si říkají místní basketbalisté.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš (uprostřed) ve Washingtonu. Na snímku vpravo je český velvyslanec v USA Hynek Kmoníček.

Článek

Z utkání proti Samorostům, což je v překladu název soupeřova týmu z Dallasu, totiž Washington za přihlížení manželů Babišových vyšel vítězně 132:123.

„Třeba nám přinese štěstí,“ pronesl před zápasem asi čtyřicetiletý fanoušek Austin z Georgetownu, když se dozvěděl, kdo sedí opodál. Na závěr jenom zdvihl palec nahoru na znamení, že to dopadlo dobře.

Návštěva z České republiky jinak zůstala divákům utajena. Hlasatelé sice o přestávce oznámili, že v hledišti sedí vzácný host, ale na obrazovkách nad hřištěm se ukázala tvář Emily Haberové, německé velvyslankyně v USA.

Přesto to byl tak trochu i český večer. K vítězství domácích totiž přispěl 14 body jejich rozehrávač Tomáš Satoranský, odchovanec USK Praha. Na palubovce strávil téměř celý zápas a zaznamenal osm úspěšných doskoků a jedenáct asistencí.

„Bylo to fajn, celkově ta atmosféra, byla v tom energie. Fandili jsme českému hráči Satoranskému. Měl jsem možnost se tam setkat s bývalým úžasným slovenským hokejovým reprezentantem Peterem Bondrou,“ řekl Babiš.

S aktuálně nejlepším českým basketbalistou se premiér nesetkal. „Osobní setkání jsem odmítl, na zápas však může přijít kdokoliv,” napsal Satoranský přes Facebook fanouškovi, který ho vyzýval, aby se s Babišem kvůli jeho politické minulosti nescházel. Záznam komunikace zveřejnil na Facebooku portál proBasket.cz.

Babiš ale popřel, že by usiloval o setkání s basketbalistou. „Já jsem nikoho neoslovil. Chápu, že dnešní sportovci jsou vytížení,“ uvedl premiér. Kauza je podle něj ze sociálních sítí.

Reklama

Výběr článků

Načítám